خام فروشی محور اصلی سخنان دولت و بخش خصوصی

به گزارش اگزیم نیوز به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، رضا رحمانی در همایش صنایع غیر آهنی در سالن همایش‌های بین المللی صدا و سیما افزود: سیاست و اولویت ما در جلوگیری از خام فروشی، ​ به منظور ایجاد اشتغال در داخل کشور است، اما در جایی که مصرف داخلی نداریم از صادرات حمایت و موانع پیش روی آن را اصلاح می‌کنیم همان گونه که در حوزه صادرات مس این کار را انجام دادیم.

وی بر لزوم مشورت گیری از اهل فن در تصمیم گیری‌ها تاکید کرد و گفت: هر مسئولی و هر وزارتخانه‌ای بر اساس قانون باید قبل از تصمیم گیری با اهل فن اعم از تشکل ها، اصناف و اتاق بازرگانی مشورت کند تا تصمیمات پخته باشد.

وزیر صنعت افزود: نهضت ساخت داخل؛ صادرات؛ انقلاب معدنی؛ نظام نوین توزیع و لجستیک تجاری؛ فناوری‌های دانش محور، شرکت‌های دانش بنیان و استارت​ آپ ها؛ تامین مالی و فضای کسب و کار ۷ محور اصلی امسال ماست که هر کدام ده‌ها برنامه اجرایی و عملیاتی دارد.

رحمانی با بیان اینکه تاکنون اکتشافات معدنی در کشور سطحی و بخش کوچکی از آن از طریق ژئوفیزیک هوایی بوده گفت: امسال به اندازه کل سال‌هایی که روی اکتشاف کار شده برای این موضوع هزینه اختصاص دادیم تا بتوانیم به موضوع معدن توجه ویژه داشته باشیم، زیرا معدن به عنوان یکی از جایگزین‌های جدی برای نفت در کشور است.

وی افزود: سال گذشته ۲۰ میلیارد دلار انواع محصولات معدنی تولید کردیم که این میزان امسال به ۲۱ میلیارد دلار افزایش می‌یابد.

وزیر صنعت درباره پیشنهاد انجمن‌ها و تشکل‌های تخصصی معدن مبنی بر کاهش دخالت دولت در این حوزه گفت: هر انجمن تخصصی اگر پای کار بیاید و مسئولیت بپذیرد ما آن‌ها را در امورات مربوط به حوزه تخصصی شان قبول داریم به شرط اینکه نیاز داخل تامین شود.

رحمانی با بیان اینکه تامین نیاز روزمره و غذایی مردم بیشتر از صادرات برای ما اولویت دارد افزود: در محصولاتی مانند سیب، گوجه و هندوانه که مشکل تامین نیاز داخل وجود ندارد هم اکنون صادرات آزاد است و بدون محدودیت انجام می‌شود، اما در جا‌هایی که مشکل تامین داخل داشته باشیم محدودیت‌هایی وضع می‌شود این وضع در حوزه‌های صنعتی و معدنی نیز این گونه است یعنی تامین داخل در اولویت ما قرار دارد.

وی با اشاره به صدور زیاد بخشنامه‌ها در سال گذشته گفت: سال قبل برخی محصولات از جمله محصولات پتروشیمی با افزایش قیمت بعضا ۵ برابری مواجه شد، دولت در این باره مسئول و تامین نیاز واحد‌های داخلی نیز در اولویت است از این رو چاره‌ای جز صدور بخشنامه‌ها نبود، اما امسال صدور بخشنامه‌های این چنینی به حداقل رسیده است.

وزیر صنعت با بیان اینکه پرداختن به زنجیره‌های تولید در صنایع معدنی، توازن خوبی ایجاد کرده است افزود: با اقدامات خوبی که در سه سال اخیر انجام شد توازن خوبی در زنجیره فولاد و زنجیره مس ایجاد شده است که این برنامه‌ها ادامه خواهد یافت.

رحمانی با اشاره به اولویت این وزارتخانه در فعال سازی معادن کوچک گفت: هر فردی روی معادن کوچک سرمایه گذاری و آن را فعال کند شرکت‌هایی مانند صنایع ملی مس تضمین کرده اند که محصولات آنان را خریداری کنند البته ما هم در مواردی که نیاز باشد حمایت می‌کنیم.

وی افزود: با اکتشافات جدید انجام شده به ذخایر جدید مس به ویژه در مناطق محروم رسیدیم که اگر همت شود معادن جدید مس در حد سرچشمه و سونگون خواهیم داشت.

وزیر صنعت گفت: وضع خودکفایی در صنعت فولاد به مراتب بهتر است آن هم به علت اقدامات خوبی است که در گذشته انجام شده است البته در جا‌هایی مانند الکترود گرافیکی، گلوگاه‌هایی داشتیم که مجموعه‌های تولیدی آن امسال افتتاح می‌شود.

رحمانی افزود: با هزینه صد‌ها میلیاردی اولین بار کارخانه اسید را برای صنایع مس راه اندازی کردیم که به محیط زیست آسیب نرساند حتی در واحد ذوب مجتمع سونگون اعلام کردیم که کارخانه اسید حتما باید با فناوری‌هایی که سازگار با محیط زیست هستند احداث شود.
 

سهم بیش از ۵ درصدی ایران از ذخایر روی جهان

رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: ایران سهم ۵.۳ درصدی از ذخایر روی جهان را دارد در حالیکه سهم ایران از تولید روی جهان یک و ۹ دهم درصد است.

بهرام شکوری در دومین همایش چشم‌انداز صنایع غیرآهنی ایران با بیان اینکه سهم ایران از تولید شمش روی جهان ۱.۵ درصد است افزود: هم اکنون ۴۵ درصد شمش روی ایران صادر می‌شود البته در بلند مدت صعنت روی، مطلوبیت لازم را برای سرمایه‌گذاری دارد.

وی اضافه کرد: ایران سهم ۴.۷ درصدی از ذخایر سرب جهان و سهم ۱.۲۴ درصدی از استخراج سرب جهان را به خود اختصاص داده است.

شکوری با بیان اینکه سال آینده مرحله اول کنسانتره‌سازی معدن سرب و روی مهدی آباد با ظرفیت تولید ۲۰۰ هزار تن به بهره‌برداری می‌رسد گفت: با بهره‌برداری از این طرح، ۳٪ تولید جهانی روی در اختیار ایران خواهد بود.

وی با اشاره به وضع عوارض بر روی صادرات مواد معدنی افزود: وضع عوارض روی صادرات مواد معدنی فقط ایجاد رانت برای بخش خاصی از زنجیره تولید است.
 

افزایش سهم معدن و صنایع معدنی در صادرات غیرنفتی

رئیس سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: سهم معدن از صادرات غیر نفتی کشور، همواره حدود ۲۱ درصد بوده، اما طی پنج ماه امسال تا ۳۳ درصد افزایش یافته است.

خداداد غریب‌پور در دومین همایش چشم‌انداز صنایع غیرآهنی ایران افزود: میزان فروش معدن و صنایع معدنی در شش ماهه امسال به ۷۴ هزار میلیارد تومان رسیده و این در حالی است که در بورس سهم سود این بخش ۳۶ درصد است.

وی اضافه کرد: ایمیدرو با همکاری غول‌های صنایع فلزی، برنامه رفع نیاز خودروسازان بزرگ از جمله ایران خودرو به صنایع فلزی را در دست اجرا دارد.

غریب پور با اشاره به اولویت‌های ایمیدرو در توسعه بخش معدن گفت: دو مقوله اکتشاف و سرمایه گذاری در توسعه این بخش اثرگذار است که در این راستا مشارکت بخش خصوصی ضروری است، زیرا ایمیدرو واگذاری معادن بعد از عملیات‌های اکتشاف را در دستور کار دارد.

وی با اشاره به عملکرد شرکت ملی مس در سال جاری گفت: صادرات مس در نیمه نخست امسال به ۴۵۰ میلیارد دلار رسید که این میزان صادرات بیش از کل ارزش صادرات طی سال گذشته این شرکت است.

غریب پور با بیان اینکه طرح جامع مس در حال تهیه است اضافه کرد: مس بیش از یک میلیارد دلار طرح توسعه دارد و ایمیدرو هم در حوزه مس به دنبال توسعه کمی و کیفی است.

رئیس هیئت عامل ایمیدرو با بیان اینکه مشکل تامین پودر آلومینا داریم، گفت: در بخش آلومینیوم نیاز به اکتشافات جدید داریم و ایجاد صنایع پایین دستی نیز در این حوزه هدفگذاری شده است.

غریب پور با اشاره به وضع طرح‌های مهم معدن و صنایع معدنی افزود: طرح توسعه طلای زرشوران، توسعه استخراج در مهدی آباد و استحصال پتاس و منیزیوم از شورآبه‌های قم در دستور کار است که به طور حتم توسعه این طرح‌ها با مشارکت بخش خصوصی خواهد بود.

وی درباره تامین نیاز‌های خودرویی کشور از صنایع فلزی گفت: ایران خودرو سالانه ۵۰۰ هزار تن از صنایع فلزی، خرید دارد ضمن اینکه ایمیدرو زمینه‌ای فراهم کرده است که ساپکو با شرکت‌هایی مانند مبارکه، ایرالکو، مس و فولاد آلیاژی، کمیته‌ای برای تامین نیاز‌های این خودروساز تشکیل دهد.

غریب پور گفت: بیشتر معادن کشور، کوچک مقیاس است از این رو برنامه احیای این معادن در سال جاری را مورد توجه قرار داده ایم که در این باره تاکنون بررسی نحوه راه اندازی ۱۲۰ معدن انجام شده است.

وی ادامه داد: میزان سرمایه صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت‌های معدنی امسال در گام نخست به ۳۵۰ میلیارد و در سال آینده تا ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت که گامی مهم در حمایت از فعالیت‌های معدنی است.

کد خبر 30713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 7 =